Акції німецьких оборонних компаній впали після новини про можливе скорочення допомоги Україні

Переглядів: 374

19 серпня 2024 16:56

Акції німецьких оборонних компаній впали після новини про можливе скорочення допомоги Україні фото

  Акції компаній оборонного сектору Німеччини знизилися в понеділок, 19 серпня, після того як газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung повідомила, що міністерство фінансів Німеччини може не схвалювати додаткові заявки на військову допомогу Україні через бюджетні обмеження.

   Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

  Зокрема, акції виробника зброї Rheinmetall впали на 3%. Крім того, акції компаній Hensoldt, яка виробляє радари для системи протиповітряної оборони IRIS-T, і Renk, що виробляє танкові коробки передач, знизилися на 6% і 4% відповідно.

  Речник Hensoldt назвав новину в ЗМІ "роздутою" і заявив, що фірма не спостерігає жодних негативних наслідків для свого бізнесу.

  Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини припиняє виділення нових коштів на допомогу Україні. За даними видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц і міністр фінансів Крістіан Лінднер заморозили всі нові заявки на фінансування.

  Попри це, поточні контракти будуть виконані, але нові запити на допомогу, зокрема від Міноборони, не отримають схвалення через відсутність коштів у поточному бюджетному плані.

  МЗС України назвало ці повідомлення "некоректними та маніпулятивними". Речник МЗС Георгій Тихий запевнив, що Україна продовжує співпрацювати з німецькими партнерами для збереження та зміцнення підтримки.




Схожі новини: