Французький мільярдер Ксав'є Ньєль придбав lifecell і "Датагруп-Volia"

Переглядів: 213

9 вересня 2024 20:17

Французький мільярдер Ксавє Ньєль придбав lifecell і Датагруп-Volia  фото
Французький мільярдер Ксав'є Ньєль придбав lifecell і "Датагруп-Volia"

  Інвестиційна компанія NJJ Holding, яка належить французькому мільярдеру Ксав'є Ньєлю, завершила процес придбання українського мобільного оператора lifecell і провайдера "Датагруп-Volia". Про це стало відомо від пресслужби компанії через видання Forbes Ukraine.  

  "Я радий повідомити про завершення цієї важливої французької інвестиції в український телекомунікаційний сектор, яка, на нашу думку, забезпечить суттєві переваги для клієнтів, ринку та країни загалом", – заявив Ксав'є Ньєль.  

  Ньєль став мажоритарним власником об'єднаної компанії з часткою 85%, тоді як 10% належать українсько-американському фонду Horizon Capital під керівництвом Олени Кошарної, який є мажоритарним власником "Датагруп-Volia". 5% компанії належать Михайлу Шелембі, який також очолить новий холдинг.  

  Наступним кроком у рамках угоди стане створення об'єднаної телекомунікаційної платформи. Шелемба зазначив, що спільна робота дозволить об'єднати клієнтські бази, оптимізувати витрати та бізнес-процеси, а також збільшити інвестиції в мережу, що дозволить пропонувати більш вигідні та конкурентні пакети послуг.  

  За даними Forbes, компанія очікує на фінансування в розмірі 435 мільйонів доларів від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародної фінансової корпорації (IFC).  

  Раніше Антимонопольний комітет України схвалив заявку французької DVL Telecom на придбання lifecell.




Схожі новини: