Мар'яна Безугла вийшла з фракції "Слуга народу"

Переглядів: 319

17 липня 2024 12:50

Маряна Безугла вийшла з фракції Слуга народу  фото
Мар’яна Безугла

 Народна депутатка Мар’яна Безугла вдруге подала заяву на вихід із парламентської фракції "Слуга Народу". Документ мають зачитати у парламенті цього тижня.

 На своїй сторінці у Facebook Безугла написала, що "не розуміє пріоритети колег" у Комітеті ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Вона зазначила, що представники її фракції об'єднуються з опозицією у "питаннях саботажу".

 На її думку, все це робиться "підкилимно". Вона підкреслила, що "критичні реформи", заплановані з 2019 року, були "задавнені" комітетом.

 Також вона заявила, що зазнала "найбільших атак" від членів фракції "Слуга Народу" після відкритого конфлікту з комітетом на ґрунті критики військового керівництва і закону про мобілізацію.

 "Беручи до уваги ситуацію, що склалася, більше не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією навіть формально. Надіслала заяву про вихід з парламентської фракції "Слуга Народу". Остаточно", — заявила Безугла.

 Оскільки Мар’яна Безугла є нардепкою-мажоритарницею, після виходу з фракції вона не втратить депутатський мандат і стане позафракційною депутаткою.

 Раніше, 11 січня, Безугла написала заяву на вихід з фракції та партії "Слуга Народу", проте залишилася "мажоритарним депутатом Оболонського району Києва з усіма зобов’язаннями відкритості та роботи з громадянами". Пізніше вона зазначила, що її заяву не прийняли через "неправильне оформлення".

 15 липня Безугла повідомила, що її відкликали з посади голови підкомітету Ради з питань демократичного цивільного контролю. Це рішення ухвалив Комітет Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки. За її словами, голосування стало реакцією "на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових".

 Водночас вона залишається заступницею голови Комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, членом комітету та народною депутаткою України.

 Згідно з Регламентом Ради, звільнити Безуглу з посади заступниці голови комітету ВР може парламент, проголосувавши за відповідну постанову на засіданні.

 




Схожі новини: