У Запоріжжі на світлофори встановлюють джерела безперебійного живлення

Переглядів: 426

23 липня 2024 17:04

У Запоріжжі на світлофори встановлюють джерела безперебійного живлення фото
У Запоріжжі на світлофори встановлюють джерела безперебійного живлення

 З п’ятниці, 19 липня, у Запоріжжі перестали вмикати вуличне освітлення, щоб заощадити електроенергію. Відповідно до розрахунків «Запоріжжяобленерго», це дозволяє економити один мегават на годину, що еквівалентно середньому споживанню електроенергії півтори тисячі домогосподарств за той же час.

 Про це повідомила Зореслава Цупренко, речниця «Запоріжжяобленерго», під час брифінгу.

 Комунальне підприємство «Запоріжміськсвітло» встановить на 24 світлофори джерела безперебійного живлення з можливістю використання сонячної енергії.

 «Місця їхнього розташування узгодимо з Національною поліцією. Роботи будуть виконані за кошти міського бюджету. Це дозволить не тільки забезпечити безпеку водіїв та пішоходів, але й зменшити тривалість вимкнення електроенергії для побутових споживачів», – зазначив директор підприємства Олександр Авдієнко.

 Водночас Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови, повідомила, що вже обладнано два світлофори джерелами безперебійного живлення. Зокрема, їх встановили на перетині проспекту Соборного та вулиці Української, а також на перетині вулиць Української та Поштової.

 




Схожі новини: