Запорізький університет втратив ліцензію на аспірантуру — МОН

Переглядів: 421

25 липня 2024 09:59

Запорізький університет втратив ліцензію на аспірантуру — МОН фото
Класичний приватний університет

 Міністерство освіти і науки України (МОН) анулювало ліцензію на навчання в аспірантурі Класичного приватного університету в Запоріжжі.

 Про це сьогодні, 24 липня, повідомили у відомстві.

 Таке рішення було ухвалено через значне перевищення ліцензійного обсягу.

 Зокрема, порушення стосуються:

  1. Ліцензії МОН на третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти — нерегульовані спеціальності. Університет перевищив цей обсяг за два останні навчальні роки на 3401 особу, хоча ліцензійний обсяг становив 165 осіб на рік;
  2. Освітньо-наукової програми "Право" на третьому рівні вищої освіти з ліцензованим обсягом 25 осіб на рік. Університет перевищив цей обсяг за два останні навчальні роки на 42 особи;
  3. Освітньо-наукової програми "Правоохоронна діяльність" на третьому рівні вищої освіти з ліцензованим обсягом 20 осіб на рік. У 2022 році цей обсяг було перевищено на 6 осіб.

  У міністерстві також зазначили, що аспіранти, які вступили у 2021, 2022 і 2023 роках без порушень чинного законодавства, зможуть перевестися до іншого закладу вищої освіти, який має відповідну ліцензію.

  "Крім анулювання ліцензій, за фактами вищезазначених порушень відкрито кримінальні провадження. МОН сприятиме слідству," — наголосили у відомстві.




Схожі новини: