Ознак формування наступального угруповання РФ у Запорізькій та Херсонській областях немає

Переглядів: 429

25 липня 2024 12:59

Ознак формування наступального угруповання РФ у Запорізькій та Херсонській областях немає  фото
Фото з інтернету

 Ознак формування наступального угруповання РФ у Запорізькій та Херсонській областях немає - Лиховій

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що немає ознак формування наступального угруповання росіян у Запорізькій та Херсонській областях. За його словами, ЗСУ готові дати відсіч у разі наступу.

 Про це Лиховій повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

 "90 тисяч у Запорізькій області в зоні, що стосується нашого ОСУВ – це цифра, яка не викликає особливого занепокоєння, оскільки це стосується всієї оперативної глибини російської оборони в Запорізькій області, де у них є свої фортифікації, міста та порти, такі як Мелітополь і Бердянськ", - сказав Лиховій.

 Він підкреслив, що це не те угруповання, яке зосереджується для наступу.

"Я постійно наголошую, що ознак формування наступального угруповання росіян у Запорізькій області немає. Також немає таких ознак і в Херсонській області, проте ми спостерігаємо за ситуацією та відстежуємо будь-які невеликі переміщення...", - зазначив Лиховій.

 Він також навів слова Головнокомандувача Олександра Сирського, який заявив, що у разі наступу російських військ на півдні Запорізької області, Сили оборони готові дати адекватну відповідь.

 "Йде ротація особового складу, йде заміна, і як сказав головнокомандувач ЗСУ Сирський, якщо росіяни наступатимуть на Запорізькому напрямку, то вони отримають гідну відсіч. Проте, поки що передумов для цього не бачимо, але в разі чого ми готові", - підкреслив Лиховій.

Також Він додавав що, 23 липня , чисельність особового складу противника у Запорізькій області сягає майже 90 тис. солдатів, але, за даними розвідки, немає суттєвих змін, які б вплинули на характер бойових дій, і ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено.

 




Схожі новини: