На Південноукраїнській АЕС через проблеми з трансформатором зупинили енергоблок — МАГАТЕ

Переглядів: 432

26 липня 2024 17:30

На Південноукраїнській АЕС через проблеми з трансформатором зупинили енергоблок — МАГАТЕ фото
Південно-українська АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що минулого тижня на Миколаївщині один енергоблок Південноукраїнської атомної електростанції тимчасово припинив роботу через проблеми з трансформатором.

 "Минулого тижня команда МАГАТЕ на Південноукраїнській АЕС повідомила, що її енергоблок № 2 було тимчасово зупинено через спрацювання електричного захисту. Причиною стала проблема з трансформатором у відкритому розподільчому пристрої 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС", — йдеться в повідомленні.

 За інформацією пресслужби, через коротке замикання стався пошкодження керамічного ізолятора, що спричинило витік масла, яке загорілося.

 "Після відновлення електричного підключення реактор був перезапущений і почав подавати електроенергію в мережу приблизно через 17 годин, досягнувши повної потужності трохи більше ніж через 24 години після зупинки", — зазначили в МАГАТЕ.

 18 липня директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко повідомив, що на Південноукраїнській АЕС за три дні згоріли три трансформатори струму, що призвело до відключення одного з атомних реакторів та двох-трьох ліній у мережі "Укренерго". Причиною стала спека. 

 19 липня міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Верховної Ради заявив, що інформація про аварію на Південноукраїнській АЕС є неправдивою.

 22 липня народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк надіслав запит до НЕК "Укренерго", і компанія підтвердила, що на Південноукраїнській атомній електростанції дійсно сталася аварія.




Схожі новини: