Чверть українців стикаються з серйозними матеріальними труднощами

Переглядів: 506

2 серпня 2024 16:04

Чверть українців стикаються з серйозними матеріальними труднощами  фото
Опитування

  24% українців за нинішнього рівня доходів відчувають серйозні матеріальні труднощі. Це показують результати опитування, проведеного Національним Демократичним інститутом та Київським міжнародним інститутом соціології у травні.

  Найбільша частка респондентів — 39% — зазначили, що відчувають певні матеріальні труднощі. На думку 28% опитаних, на цей дохід можна жити, а 8% українців вважають, що можуть собі дозволити жити комфортно.

 Крім того, 47% опитаних вважають, що наступне покоління буде менш забезпеченим, тоді як 24% дотримуються протилежної думки.

   Дослідження тривало з 8 по 25 травня.  Методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової генерації мобільних номерів було опитано 2508 дорослих мешканців України. До вибірки не включали тимчасово окуповані території станом на 23 лютого 2022 року (Крим, окуповані райони Донецької та Луганської областей). Респонденти, які проживають на територіях, що були окуповані після 24 лютого 2022 року, брали участь в опитуванні за умови, що вони відчували себе у достатній безпеці для відповідей на запитання.




Схожі новини: