Чому Україна здійснила транскордонний наступ на Росію

Переглядів: 452

8 серпня 2024 18:30

Чому Україна здійснила транскордонний наступ на Росію фото
Фото: губернатор Курської області Олексій Смирнов

 BBC опублікувало матеріал про атаку українців на Курську область у Росії. Журналісти зазначають, що однією з головних проблем України на полі бою є дефіцит живої сили. Росія має більше солдатів і поступово наближається до Покровська на сході України, тому відправка українських солдатів на територію Росії може здаватися нелогічною.

 Видання припускає, що Україна не має на меті окупувати російську територію, але якщо мета цього вторгнення — залучити російські війська, то вона вже починає реалізовуватися.

 Військовий аналітик Михайло Жирохов розповів BBC, що Росія була змушена передислокувати частину своїх військ із лінії фронту на сході України до Курської області. Він зазначив, що на Донецькому напрямку стало значно менше скидань російських плануючих бомб.

 Нещодавно Росія почала масштабний транскордонний наступ на Харківську область України. Просування сповільнилося після того, як США дали Україні дозвіл на використання своїх ракет для ударів по цілях усередині Росії. Протягом трьох місяців в Україні зростали побоювання щодо подібної атаки на півночі Сумської області. BBC припускає, що, зважаючи на постійне занепокоєння Заходу щодо ескалації війни, Україна, ймовірно, отримала певний дозвіл на проведення операції такого масштабу на російській території.

 Росія досі стабільно захоплювала території завдяки чисельній перевазі над українськими силами. Напад на Курську область Кремль уже представляє як доказ необхідності продовження війни, яку він досі називає "оборонною".

 "Очевидно, що якщо Україні вдасться затримати або завадити Росії здійснити великий наступ на півночі, вона вважатиме цю операцію успішною," - підсумовує видання.

 Журналісти POLITICO назвали атаку на Курську область "великим ударом" по престижу Путіна, який намагався захистити російську громадськість від наслідків розв'язаної ним війни. Вони також зазначають, що союзники України, зокрема США, обережно ставляться до використання українцями наданої зброї для ударів по території Росії, але Київ прагне підірвати російські бази і логістику всередині країни.




Схожі новини: