Росія планує вивезти переселенців з Курської області на тимчасово окуповані території України

Переглядів: 417

14 серпня 2024 18:06

Росія планує вивезти переселенців з Курської області на тимчасово окуповані території України фото
Переселенці з курської області

  Росія планує вивезти переселенців з Курської області на тимчасово окуповані території України, щоб приховати правду про ситуацію в прикордонному регіоні від росіян.

  Центр протидії дезінформації повідомляє, що російська влада намагається ізолювати біженців з Курщини, щоб вони не розповідали мешканцям інших регіонів про дії російської армії, зокрема про відступ підрозділів «Ахмат», і не висловлювали невдоволення політикою Путіна. Крім того, Росія прагне запобігти поширенню інформації про гуманне ставлення до цивільного населення з боку ЗСУ, адже це суперечить образу «вбивць» та «нацистів», який створює російська пропаганда.

  Також РФ намагається уникнути напливу біженців у своїх регіонах, де вже можуть виникнути труднощі з їх розміщенням, що могло б призвести до гуманітарної кризи та порушити ілюзію контролю над ситуацією.

  «Головне завдання Кремля зараз — це контроль інформаційних потоків, щоб мешканці Москви та інших великих міст не стикалися з біженцями і не задумувалися про наслідки війни, розв’язаної Путіним проти України», — підкреслюється в повідомленні.




Схожі новини: