Гуменюк пояснила, як дії ЗСУ на Запорізькому напрямку впливають на окупантів на Херсонщині

Переглядів: 351

1 листопада 2023 13:20

Гуменюк пояснила, як дії ЗСУ на Запорізькому напрямку впливають на окупантів на Херсонщині фото

Росіяни, через проблеми з ППО, також активно переміщатимуть накопичені ресурси.

Дії українських військових на Запорізькому напрямку створюють тиск для окупантів на Херсонщині. Збройні сили України також знищують позиції, де росіяни розташували вогневі точки.  

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Попри те, що росіяни протягом тривалого часу накопичували сили, і зараз продовжують маневри цими силами та засобами, Сили оборони продовжують потужно нищити потенціал ворога. Ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу, і інші методи ведення боротьби, які поки що не варто розкривати. Ворог має постійно відчувати "сезон сюрпризів", - зауважила Гуменюк. 

За словами капітана 1-го рангу, дірявість ворожої системи ППО сприятиме тому, що відбувається активне переміщення накопичених ресурсів противника. 

"Росіяни налаштували системи ППО й оборонні потужності, які теж зазнають втрат. На материковій частині лівого берега ворог намагається визначитись, яка ділянка місцевості для нього буде більш сприятливою для закріплення. Оскільки ми продовжуємо знищувати позиції, на яких окупанти розташували свої вогневі точки. Окрім того, їх суттєво притискає Запорізький напрямок, -  підкреслила Гуменюк.  

Нагадаємо, минулої доби ворог намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного.




Схожі новини: