Університет Мелітополя зробив заяву щодо ганебного суду над випускницею

Переглядів: 639

17 червня 2023 15:24

Університет Мелітополя зробив заяву щодо ганебного суду над випускницею фото
Увагу до долі Лілі Павріанідіс намагає привернути мелітопольський університет

Одна з жінок, що опинилась на лаві підсудних разом з полоненими бійцями "Азова", що боронили Маріуполь, - випускниця Таврійського державного агротехуніверситету. У виші зробили заяву, закликавши міжнародну спільноту долучитися до звільнення бранки Кремля та її побратимів. 

Далі наводимо текст звернення:

"У Ростові 14 червня розпочався суд над полоненими бійцями "Азову", які боронили Маріуполь. На лаві підсудних серед полонених знаходиться випускниця ТДАТУ - Ліля Павріанідіс, яка була кухарем у полку "Азов".

У травні 2022 року вони здалися в полон. Їм обіцяли вихід з метою подальшого обміну. Росія порушила усі домовленості і влаштувала показовий "трибунал".

Серед засуджених - 8 жінок і 14 чоловіків. Їх звинувачують у "причетності до терористичної організації та участі в акціях з повалення російської влади в Донецькій області" та, відповідно, їм усім загрожує від 15 років до довічного ув’язнення.

Університетська спільнота ТДАТУ обурена ганебним "трибуналом" РФ. Жінки-полонені, у тому числі і Ліля Павріанідіс, не виконували бойові задачі.

Кожна війна у світі регулюється законами та звичаями міжнародного гуманітарного права. Суди над нашими військовополоненими суперечать усім положенням Женевської конвенції. Українські правозахисники звертають увагу на порушення елементарних гуманітарних прав військовополонених: зовнішній вигляд військовополонених - виснаженість наче з концтабору; неможливість листування, телефонного дзвінка рідним.

28 червня відбудеться друге засідання судилища - російського "трибуналу".

Звертаємось до усіх людей доброї волі, ООН, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Омбудсмана Дмитра Лубінця, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Української правозахисної організації «Центр громадянських свобод» щодо розголосу порушення Женевської конвенції, прав людини, гуманітарних прав усіх військовополонених.

Ми маємо усі разом стати на захист справедливості і захисту права українців, які ганебно порушує країна-терорист".




Схожі новини: