Як саме рф зривала "зернову угоду": ГУР перехопило закриту доповідь для кремля - ФОТО

Переглядів: 492

25 липня 2023 13:12

Як саме рф зривала зернову угоду: ГУР перехопило закриту доповідь для кремля - ФОТО фото

Текст документа присвячений технологіям, які застосовувалися для перешкоджання реалізації роботи зернового коридору і в підсумку призвели до остаточного розриву угоди.

"Згідно з доповіддю, так званий "спільний координаційний центр» бачив своїм головним завданням максимальне зменшення об’єму зерна, яке вивозилося в межах Зернової угоди", - йдеться в повідомленні.

Заходи зі зриву Зернової угоди були розбиті на декілька етапів. Ці заходи дозволили росіянам "ефективно стримувати кількість суден, що прямували в українські порти і значно обмежити об’єм вивезення продовольства з України, що в цілому призвело до неможливості Києвом експортувати близько 20 млн тонн вантажів".

На першому, за ініціативи Путіна, було призупинено участь Росії в угоді з 29 жовтня по 3 листопада 2022 року. Згідно з документом окупантів, це призвело до падіння об’ємів вивезення зерна з 4,2 мільйона в жовтні до 2,6 у листопаді.

Наступним етапом були заходи з обмеження допуску суден у порт Південний, зменшення кількості інспекційних команд, зупинки реєстрації зерновозів. Це дозволило країні-агресору "ефективно стримувати" кількість суден, що прямували в українські порти і це "в цілому призвело до неможливості Києвом експортувати близько 20 мільйонів тонн вантажів".

Третій етап. З 19 березня до 17 липня цього року. Окрему увагу ворог звернув на зрив поставок зерна за програмою Всесвітньої продовольчої програми.

"Документ свідчить, що всі дії по зриву Зернової угоди – частина єдиного заздалегідь розробленого плану. А цілеспрямований обстріл української портової інфраструктури лише черговий крок в його реалізації", - зазначили в розвідці

 




Схожі новини: