У Києві врятували каракал, які постраждали від жорстокості людей – ФОТО, ВІДЕО

Переглядів: 439

29 липня 2023 07:11

У Києві врятували каракал, які постраждали від жорстокості людей – ФОТО, ВІДЕО фото

Історія з порятунком маленьких каракал розпочалася наприкінці серпня 2022 року. Співробітники Нацполіції передали до Київського зоопарку двох маленьких кошенят, які постраждали від нелюдської жорстокості.

Про це повідомив КиївЗоо.

Під час огляду з’ясувалось, що тваринки виснажені, мають порушення рівноваги та ознаки інфекційного захворювання. А їхня вага у 2-місячному віці становила лише 270 г.

Два місяці тривала боротьба за маленькі життя: годування кожні 3 години, масажі та інші фізіопроцедури, аналізи й щеплення, тренувальні вправи, розвиток і навчання.

Їхня особлива котяча дієта поступово змінювалась: від спеціальних рідких сумішей до м’яса кроля, субпродуктів, курятини та яловичини. А найулюбленішою стравою стала індичка. Зараз каракал з’їдає близько 1,5 кг таких м’ясних смаколиків на день.

Наразі "котикам" вже 1 рік, а їхня вага – майже 15 кг.

Для диких тварин, які пережили жахи війни та жорстокого поводження, реабілітаційний період може становити кілька років. Мешканці зоопарку хоч і мають здоровий вигляд та активно бавляться, проте досі демонструють недовіру до незнайомих людей та страх до гучних звуків. Тож у КиївЗоо просять відвідувачів не шуміти на території, аби маленькі серця каракал остаточно відтанули після перенесених травм.

Зважаючи на стан кошенят, їхнє спасіння доручили одному із кращих фахівців столичного зоопарку – зоологу з 52-річним стажем Тетяні Качан, яка за час роботи в зоопарку виходила та вигодувала 153 тварини.

Для комфорту «котиків» у зоопарку облаштували дворівневий вольєр із гамачками, лазалками, оглядовою мансардою, різноманітними кігтеточками та іграшками.

 




Схожі новини: