Горіли будівлі і екосистеми: на Запоріжжі за добу внаслідок ворожих обстрілів виникло 19 пожеж

Переглядів: 523

28 серпня 2023 09:46

Горіли будівлі і екосистеми:  на Запоріжжі за добу внаслідок ворожих обстрілів виникло 19 пожеж фото

Ворог продовжує знищувати нерухоме майно мешканців Запорізької області і нашу природу

Впродовж доби, як повідомляє пресслужба ГУ ГСЧС в Запорізькій області, внаслідок ворожих обстрілів виникло 8 пожеж у населених пунктах Запорізького, Василівського та Пологівського районів.

В одному з селищ Запорізького району рятувальники ліквідували 2 пожежі у господарчих спорудах на загальній площі 110 кв.м.

У смт Степногірськ Василівського району вогнеборці приборкали займання дачного будинку на площі 50 кв.м.

Пізніше, в Гуляйполі надзвичайники ліквідували загоряння даху житлового будинку на площі 40 кв.м та автомобіля на площі 5 кв.м.

Для забезпечення побутових потреб населення співробітники ДСНС здійснили підвіз 25 тонн технічної води в місто Гуляйполе та Оріхів Пологівського району.

Всього від ГУ ДСНС для ліквідації пожеж і надання допомоги залучалось 60 рятувальників та 13 одиниць техніки.

Пожежі виникали і на відкритих територіях — як внаслідок обстрілів, так і через людський фактор. Впродовж доби у Запорізькому, Василівському та Пологівському районах сталося 11 пожеж на відкритій території, з них 5 - внаслідок обстрілу. Вогнеборці оперативно ліквідували загоряння. Жертв та постраждалих немає. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі 5 га.

На ліквідацію лише цих займань від ГУ ДСНС залучалось 14 одиниць техніки та 70 рятувальників. Рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області закликають мешканців області суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях.

«Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей», - зазначають рятувальники.




Схожі новини: