Відпочили від війни: діти з двох окупованих громад Запорізької області два тижні прожили у Карпатах в наметах

Переглядів: 503

31 серпня 2023 13:59

Відпочили від війни:  діти з двох окупованих громад Запорізької області два тижні прожили у Карпатах в наметах фото

 50 дітей з Софіївської та Приморської громад понад два тижні активно відпочивали на території Яремчанської територіальної громади

Софіївська територіальна громада є окупованою з 26 лютого 2022 року. Значна частина населення була змушена виїхати, рятуючи своє життя та життя своїх дітей.

«Переселенцям доволі важко адаптуватися в інших містах та селах, далеко від власного дому, у якому зараз панують загарбники.

Надзвичайно складно пережити вимушену міграцію і дітям, які втратили звичне середовище спілкування, проживають в умовах постійних тривог та ворожих атак по містах і селах України», - написав на своїй фейсбук-сторінці голова Софіївської ОТГ Станіслав Захаревич.

З метою своєрідної психологічної реабілітації дітей, їх фізичного оздоровлення, поліпшення адаптації до нових умов проживання, налагодження комунікації було реалізовано проект "Яремче-Січ" для дітей з Софіївської та Приморської територіальних громад. Виконавцем проекту було визначено ГО "Безпека та добробут», а керівником виступила Олена Рудоман.

Загалом, більше 50 дітей з обох громад понад два тижні активно відпочивали на території Яремчанської територіальної громади. Проживали у наметовому таборі, вивчали історію, розвивалися фізично, здобували навички самозахисту та дисципліни.

«Правильно організований режим дня, збалансоване харчування, відпочинок та ігри на свіжому повітрі, належна фізична підготовка, менша кількість повітряних тривог дали змогу нашому молодому поколінню відпочити, набратися сил, завести нові знайомства, здобути навички виживання. Керівником табору був Володимир Архіпов, керівник запорізької "Школи джур". У таборі постійно був присутній лікар-педіатр.

Окремо для наших дітей було проведено екскурсію мальовничою Яремчею, яку організував Андрій Мироняк, міський голова Яремчанської громади.

Вдячний за реалізацію проекту Олені Рудоман, Олександру Кобецю Ігорю Семиволосу, ГО "Безпека і добробут", Володимиру Архіпову та всім, хто допоміг нашим дітям відчути щасливі миті дитинства! Сподіваюсь на реалізацію подібних проектів і в майбутньому, після деокупації нашої громади», - написав Станіслав Захаревич.




Схожі новини: