Служила Україні: запорізька флейтистка в Італії пропагувала національну культуру і виступала в концертах на підтримку ЗСУ

Переглядів: 609

4 вересня 2023 15:00

Служила Україні: запорізька флейтистка в Італії пропагувала національну культуру і виступала в концертах на підтримку ЗСУ  фото

Артистка академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії Олена Кочерга перетворила своє перебування в Італії на місію служіння Україні, присвятивши себе популяризації української музики та пропаганді національної культури

Талановита флейтистка, лауреат міжнародних конкурсів, як зазначається на фейсбук-сторінці Запорізької обласної філармонії, активно виступала у благодійних концертах на підтримку ЗСУ, брала участь у реалізації багатьох ініціатив, що сприяли укріпленню творчих зв'язків між Україною та Італією.

Нещодавно на адресу філармонії надійшов лист – подяка, у якому Президент Асоціації Insieme Per Ucraina Андрій Подольський висловлює щирі емоції: «Олена Миколаївна є справжнім посланцем нашої культури, відданою слугою мистецтва, яка втілює в життя ідеали гуманізму та патріотизму. Її вдача, професіоналізм та життєва пристрасть є натхненням для нас всіх. Ми глибоко вдячні за її невтомні зусилля та відданість справі, і сподіваємося на подальший розвиток спільних мистецьких досягнень».

Зараз Олена вже повернулась до праці у складі академічного симфонічного оркестру рідної філармонії, але волонтерство та підтримку воїнів–захисників не припинила.

«Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з керівником - заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою пишається своїми професійними музикантами і талановитими артистами, які працюють заради Перемоги! Військова служба, волонтерство, благодійність,— ті справи, до яких наразі долучився колектив обласної філармонії. У кожного свій фронт! Для нас музика – то наша зброя!

Наразі нас підтримують мільйони людей на всіх континентах! Разом ми здолаємо кривавий російський терор і переможемо! Культура має значення!», - підкреслюють у Запорізькій обласній філармонії.




Схожі новини: