Підпал як диверсія: у Запорізькій області протягом доби сталося 10 пожеж в екосистемах

Переглядів: 463

13 вересня 2023 17:00

Підпал як диверсія: у Запорізькій області  протягом доби  сталося 10 пожеж в екосистемах фото

Впродовж доби вогнеборці ліквідували 10 пожеж на відкритих територіях у Запоріжжі та Запорізькому районі.

Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі 0,57 га. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Запорізькій області.

На ліквідацію лише цих займань від ГУ ДСНС залучалися 13 одиниць техніки та 55 рятувальників.

Шановні громадяни! Рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області закликають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей.

Нагадаємо,3 березня парламент вніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, спрямованих на послаблення держави, додали підпали, зокрема сухої рослинності.

Злочини, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

За спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, паліям загрожує адміністративна відповідальність: штраф до 30,6 тис. грн.

13 квітня 2020 р. ВРУ прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу», яким зокрема внесено зміни до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення.




Схожі новини: