Михайло Кумок: День Мелітополя та Судний день

Переглядів: 563

24 вересня 2023 12:12

Михайло Кумок:  День Мелітополя та Судний день фото

Цього року 24 вересня прийшлися дві знакових для мене дати. Моє рідне місто Мелітополь відмічає черговий день народження. А моя історична Батьківщина Ізраїль – головне іудейське свято Йом Кіпур, тобто Судний день.

Мелітополь славиться черешневими садами. Гуляючи містом, можна побачити нагадування про бренд «Мелітопольська черешня» у вигляді фотозон, панно та іншого декору. Французький Брів-ла-Гаярд – місто-побратим Мелітополя, так зветься одна з наших вулиць.

У Мелітополі розташовано багато промислових підприємств та два державні університети – гуманітарного та технічного спрямування.

Місто мало військовий аеродром, що був знищений окупантами в перший день повномасштабного вторгнення.

Йом-кіпур (івр. ‏יוֹם כִּיפּוּר‏‎, «День викуплення», «Судний день», «День всепрощення»[1]) в іудаїзмі — найважливіший зі свят, день посту, покаяння та відпущення гріхів. Наголошується на десятому дні місяця тихшрів, завершуючи Десять днів покаяння. Згідно з Талмудом, цього дня Бог виносить свій вердикт, оцінюючи діяльність людини за весь минулий рік.

До речі, зараз в Ізраїлі вийшла в прокат стрічка про Війну Судного дня та особисто Голду Меїр. Вона очолювала державу у той скрутний час, припустилася жахливих помилок, але довела війну до перемоги. А потім пішла у відставку…

Сподіваюся, у році, що минає, мені є не тільки в чому каятися, але й чим гордитися. Минулого року ми відновили наш сайт, причому українською мовою. І вже закінчуємо роботу над новим сайтом – багатомовним, що буде поєднувати українських громадян в усьому світі та ворогів путлєра з Росії.

Все буде добре! Переможемо!




Схожі новини: