Зеленський у Брюсселі закликав світових лідерів підтримати людей Ізраїлю

Переглядів: 432

11 жовтня 2023 17:03

Зеленський у Брюсселі закликав світових лідерів підтримати людей Ізраїлю фото

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня прибув до Бельгії, де проходять зустріч міністрів оборони країн НАТО та нарада контактної групи у форматі «Рамштайн». 

Перед початком зустрічей у Брюсселі Зеленський закликав лідерів країн світу відвідати Ізраїль та підтримати людей, які постраждали від терористичних атак.

Також він повідомив, що під час зустрічей порушуватиме питання щодо посилення української ППО, надання далекобійної зброї та артилерії. Також буде приділено увагу ситуації в Ізраїлі

«У мене буде можливість звернутися до всіх міністрів оборони на платформі «Рамштайн». Близько 50 представників міністерств оборони та їхніх команд. Ми будемо говорити про пріоритети, про те, як виштовхнути Росію з нашої рідної землі. Є пріоритети – системи протиповітряної оборони. Є дуже конкретні речі, які нам потрібні в дуже конкретних місцях на нашій землі. Щоб урятувати людей, убезпечити енергетичну інфраструктуру, маршрути транзиту зерна до Африки та Азії», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що другим питанням буде необхідність надання Україні далекобійної зброї, щоб витіснити Росію з української землі. І третій момент – оборона. Тут мова насамперед про артилерію.

Володимир Зеленський також повідомив, будуть сигнали від України щодо ситуації в Ізраїлі.

«Я пам’ятаю перші дні повномасштабної війни. Це почалося з терористичних ударів з боку Білорусі, потім пішла російська армія. Це була найбільша трагедія для нас. Так багато загиблих людей, так багато смертей. І було дуже важливо не залишитися наодинці. Це може допомогти врятувати твою націю, людей, врятувати життя. Тому мої рекомендації лідерам – поїхати до Ізраїлю й підтримати людей. Я не кажу зараз про жодні інституції. Просто підтримати людей, які постраждали від терористичних атак, які гинуть», – наголосив президент.

Джерело: ОП




Схожі новини: