Чи може Україна стати , членом ЄС і НАТО на думку прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана

Переглядів: 489

27 липня 2024 16:32

Чи може Україна стати , членом ЄС і НАТО на думку премєр-міністра Угорщини Віктора Орбана фото

  Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан визнав, що Україна є сильною державою, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть Росії. Про це він сказав у своєму виступі в літньому таборі Тушваньош у Румунії, передає HVG.hu, з посиланням на "Європейську правду".

 "Сила України перевищила всі очікування", – зазначив Орбан. Він пояснив, що, незважаючи на те, що 11 мільйонів людей залишили країну, і держава тимчасово не функціонувала, зараз українці "успішно і з безпрецедентною силою" чинять опір.

 Орбан також зазначив, що Україна знайшла новий сенс свого існування, вбачаючи себе як новий східний кордон Заходу, що стало новою місією для країни.

 Однак, за словами Орбана, Україна не стане членом НАТО чи ЄС, оскільки, на його думку, у Європи не вистачить коштів для цього. Він вважає, що Україна знову стане буферною державою з гарантіями від США та Росії.

 Орбан також заявив, що ЄС як політичний проєкт слід переформатувати в економічний.

 Прем'єр Угорщини зазначив, що мир у війні РФ проти України може бути досягнутий тільки ззовні. Орбан раніше заявляв, що продовжить свою "мирну місію", незважаючи на критику з боку ЄС. На початку липня він відвідав Київ, Москву та Пекін, що викликало осуд з боку Європейського Союзу, особливо на тлі головування Угорщини в Раді ЄС.




Схожі новини: