Долати виклики: мелітопольці розповіли про свої проблеми та запропонували ідеї

Переглядів: 495

9 листопада 2023 21:56

Долати виклики: мелітопольці розповіли про свої проблеми та запропонували ідеї фото

У Відкритому просторі допомоги ”Саме тут”, який працює у Запоріжжі для мешканців Мелітополя та Мелітопольського району,  провели фокус-групу   з представниками громади, які знайшли прихисток в обласному центрі.

Як зазначив міський голова Мелітополя Іван Федоров, мета зустрічі - “напряму почути проблеми та ідеї наших людей як зробити їхнє життя комфортнішим».

Під час проведення фокус-групи, зокрема, обговорили виклики у сфері освіти.

В результаті обговорення учасники дійшли висновку, що батькам потрібен офлайн дитсадок і групи розвитку для малечі. Школярам - безпечні офлайн осередки для навчання. Підліткам та студентам - сучасний молодіжний центр. Дорослим - курси, зокрема, з вивчення англійської. Тож працюємо над втіленням ідей наших переселенців.

Кожна родина, яка постраждала від війни, потребує осередок професійної психологічної допомоги - як індивідуальної, так і групової. Такий мелітопольська влада планує відкрити у Запоріжжі вже взимку.

“Об’єднуємо громаду, щоб разом повернутися до майбутньої деокупованої Мелітопольщини. Для цього спільно долаємо виклики, які постають перед вимушеними переселенцями з ТОТ зараз», - зазначив очільник Мелітополя.

За його словами, учасники зустрічі висловили багато пропозицій.

«Але знаєте, що вразило найсильніше? Наріжним каменем для переселенців є психологічна підтримка.

На людях, які вимушено покинули дім - подвійне навантаження. Вони підтримують рідних в окупації, при цьому мають підтримувати себе. Більшість з них (нехай тимчасово, але) втратила все! І опинилась у чужих містах.

Маємо опрацювати і програми з психологічної адаптації, і толерантне ставлення до переселенців з боку приймаючих громад», - поділився Іван Федоров.

Данний матеріал виготовлено за проєктом «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.




Схожі новини: