Виплати медпрацівникам: мелітопольські медики, які не стали колаборантами, мають отримувати заробітну плату

Переглядів: 491

18 листопада 2023 10:05

Виплати медпрацівникам: мелітопольські медики, які не стали колаборантами, мають отримувати заробітну плату фото

З 1 вересня за ініціативою Національної служби здоров’я України припинена виплата заробітної плати медичним працівникам, які залишилися на тимчасово окупованій території України.

Це рішення, як і можна було прогнозувати, викликало значний резонанс серед медичної спільноти на ТОТ, в тому числі і у мелітопольських медиків.

Роз’яснення щодо цієї ситуації надав під час “прямого ефіру!” Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

- Дійсно, є рішення, яке прийнято за ініціативи НСЗУ щодо обмеження виплат медичним ппрацівникам, які продовжують виконувати свої обов’язки на тимчасово окупованій території, - зазначив очільник Мелітополя. - Це сталося у зв’язку з тим, що у деяких медзакладах великі залишки на розрахункових рахунках: хтось перестав виплачувати зарплати, хтось продовжує.

Сьогодні є позиція Президента, позиція міністра охорони здоров’я Ляшка, що всі лікарі, навіть ті, які продовжують працювати на окупованій території, мають отримувати зарплату.

Саме тому, я впевнений, що найближчим часом ми спільно з міністром проведемо нараду і буде зрозумілий шлях, яким чином буде здійснюватися виплата та підтримка наших лікарів.

Для нас є вкрай важливими збереження кадрового потенціалу та допомога нашим людям. Я впевнений, що питання, яке хвилює абсолютно всі громади, які знаходяться на ТОТ, буде вирішено. Ми точно будемо продовжувати виплачувати зарплату усім нашим медпрацівникам.

В тему

Кілька днів тому Іван Федоров повідомляв, що у Мелітополі окупанти звільнили головного лікаря-колаборанта.

- Окупанти усунули з посади "головного лікаря" фейкової "Мелітопольської обласної лікарні" Миколу Андроса. Зрадник відібрав у цивільних медзаклад на користь лікування 300-ох росармійців. Але нібито не зміг впоратися з опором українських лікарів.

Насправді ворог втомився від українських зрадників і проводить заміну на своїх рашистських. А ми точно знаємо, яка лава в майбутньому міцно витримає всіх колаборантів, - повідомляє Іван Федоров.

До речі, за співпрацю з окупантами в Україні Миколу Андроса вже засудили строком на 6 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати керівну посаду.

Матеріал підготовлений у рамках проєкту «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.




Схожі новини: