Дронів забагато не буває: мелітопольці підготували для військових чергову партію нищівних пташок

Переглядів: 472

19 листопада 2023 19:05

Дронів забагато не буває: мелітопольці підготували для військових чергову партію нищівних пташок фото

Команда Мелітопольського міського голови Івана Федорова послуговується принципом: дронів забагато не буває

«Життя цих маленьких крилатих помічників в бойових умовах коротке. Але завдяки дронам наші військові проводять як наступальні, так і оборонні операції, - написав у телеграм -каналі Іван Федоров і додав: - Частину коптерів особисто доставили на Запорізький напрямок, інші квадрокоптери готуємо до передачі нашим бійцям.

До речі, під час прямого ефіру з мелітопольцями 17 листопада міський головаІван Федоров  повідомив, що Мелітопольська міська рада сформувала бюджет на 2024 рік. Він  підкреслив, що Мелітопольська міська рада повністю функціональна.

 

- Пріоритетний напрямок в частині видатків, звичайно — допомога нашим військовим. Допомагаємо військовим – наближаємо перемогу і сподіваємось якомога швидше повернутися додому! - зазначив Іван Федоров.

Очільник міста також запевнив, що всі інші виплати мешканцям Мелітополя наступного року також будуть.

Іван Федоров подякував  депутатам, членам виконавчого комітету за те, що Мелітополь зберіг функціональність усіх органів влади.

 - Завдяки цьому нам вдається оперативно допомагати військовим і вирішувати соціальні питання, - зазначив міський голова.

Під час традиційної сесії релокованої міськради прийняли пріоритетні рішення:

  • До кінця року направити десятки мільйонів гривень на закупівлю техніки та обладнання, які полегшать просування взимку.
  • Відкрити центр реабілітації для військових, щоб надавати їм належну фізичну та психологічну підтримку.
  • Окремий не менш вагомий фокус уваги -  діти, які страждають від воєнних дій та збройних конфліктів з боку росії. Планується  відкрити для них центр підтримки у Запоріжжі.

Тільки факти

1. Захисники на Херсонському напрямку отримали 7 сучасних швидкісних десантних човнів з потужними двигунами для впевненого пересування на воді. Їх перевага -  швидкість (понад 100 км/год), вантажопідйомністіь, стійкість під час маневрування

2. Передали чергове  авто для мелітопольських військових. Плюс прохідність навіть по бездоріжжю на шляху додому.

3. На початку листопада на запити захисників команда Мелітополя підготувала та передала:

Для спостереження за ворогом та виконання оборонних задач:

  • Квадрокоптери Mavic 3T та Mavic 3;
  • Купольні засоби радіоелектронної боротьби з квадрокоптерами;
  • Антену-підсилювач сигналу для квадрокоптерів;
  • Ноутбуки.

Для забезпечення стабільним зв’язком захисників на лінії фронту:

  •  Автомобільні радіостанції;
  •  Ретранслятор Motorola;
  •  Зарядні станції Ecoflow.

4. На запит військової частини команда Мелітопольщини готує допомогу у вигляді 16 нових пікапів для батальйону, який спеціалізуватиметься на знешкодженні орківських диринчалок на Запорізькому напрямку.

5. Військові автівки отримують нічні «очі». Наші захисники виборюють шлях до перемоги цілодобово, навіть вночі. Щоб залишатись непомітними для ворога - пересуваються без фар у суцільній темряві. Бачити шлях їм допомагають спеціальні камери.  Першу партію машин команда Мелітополя обладнала камерами в присутності військових, щоб в подальшому захисники самостійно вміли монтувати додаткове оснащення в польових умовах. Частину приладів нічного бачення передали для самостійного встановлення.

6. Передали ще 6 ноутбуків для роботи військового штабу, який вистежує ворога.

7. Команда Мелітополя отримала черговий запит від військовослужбовців - портативний антидрон, устаткування для Starlink, ретранслятори, зарядні станції. Вже найближчим часом підготуємо необхідне обладнання й передамо нашим захисникам!

(Джерело інформації про допомогу військовим - телеграм-канал Івана Федорова)

Матеріал підготовлений у рамках проєкту «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.

 

 

 




Схожі новини: