Північна Корея нещодавно поставила в Росію ще більше зброї для війни, везуть морем — США

Переглядів: 355

21 грудня 2023 12:44

Північна Корея нещодавно поставила в Росію ще більше зброї для війни, везуть морем — США фото

Сміт заявила, що РФ везе контейнери зі зброєю на кораблях через море, в обмін Пхеньян хоче отримати передові технології

Посол США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що КНДР нещодавно поставила росіянам ще більше зброї для війни проти України. Про це вона повідомила під час онлайн-брифінгу.

За її словами, Вашингтон має інформацію, що Північна Корея надала окупантам понад тисячу контейнерів з озброєннями і боєприпасами.

Вона зазначила, що ці контейнери переміщувалися з КНДР до Росії кораблем.

Сміт заявила, що в обмін на військову допомогу Пхеньян шукає у Москви передові військові технології, можливо, винищувачі, ракети класу "земля-повітря", бронетехніку, обладнання для виробництва балістичних ракет або подібні матеріали.

"Військове партнерство між КНДР і Росією, що розширюється, дійсно фундаментально підриває регіональну стабільність, воно підриває міжнародну стабільність і, безумовно, підриває глобальний режим нерозповсюдження", — сказала Сміт.

  • 13 жовтня представник адміністрації президента США Джо Байдена Джон Кірбі заявив, що Північна Корея перевезла до Росії понад 1000 контейнерів з військовим обладнанням та боєприпасами.
  • На думку військових аналітиків, така передача навряд чи суттєво змінить перебіг бойових дій, повідомляє Reuters.
  • За даними Yonhap, після зустрічі з Путіним Кім провів засідання політбюро ЦК Трудової партії, найвищого органу керівництва КНДР і наказав "максимально поглиблювати відносини з Росією".

Джерело: Ліга




Схожі новини: