Ажурні млинці на молоці та окропі: не рвуться і не липнуть до сковороди

Переглядів: 348

29 грудня 2023 22:30

Ажурні млинці на молоці та окропі: не рвуться і не липнуть до сковороди фото

Рецепт ажурних, ідеально тонких млинців.

Млинці за цим рецептом виходять тоненькими, з великою кількістю дірочок. Для їх приготування інгредієнти беруться порівну – по склянці.

Інгредієнти для приготування млинців:

борошно – 1 скл.,

молоко – 1 скл.,

окріп – 1 скл.,

яйця – 2 шт.,

цукор – 3 ст. л.,

сіль – 0,5 ч. л.,

олія – 1 ст. л.

Приготування ажурних млинців:

Змішайте сирі яйця й сіль. Всипте цукор і ретельно збийте масу вінчиком. У разі, якщо плануєте робити солодку начинку, кількість цукру зменште.

Коли з’явиться легка пінка, влийте молоко. Продовжуйте перемішувати масу вінчиком.

Просіяне борошно додавайте невеликими порціями, продовжуючи перемішувати. Залиште на хвилин 20.

Влийте до маси крутий окріп. Одразу ж починайте перемішувати масу. Наприкінці влийте олію. Тісто має вийти достатньо рідким.

Розігрійте пательню на вогні. Влийте трохи олії та промастіть нею всю поверхню. Змащувати олією потрібно лише перед першим млинцем. Решту тіста наливайте на суху сковороду.

Млинці смажте з обох боків до появи золотавої скоринки – достатньо однієї хвилини з одного боку і пів хвилини – з іншого.

Млинці на окропі завжди виходять візерунчастими й тоненькими. За потреби молоко можна замінити кефіром, теж вийде смачно.

Джерело: ТСН




Схожі новини: