Двічі голова: керівник Запорізької ОДА зберіг посаду очільника Мелітополя

Переглядів: 397

6 лютого 2024 22:30

Двічі голова: керівник Запорізької ОДА зберіг посаду очільника Мелітополя фото

На час воєнного стану, на період призначення головою Запорізької облдержадміністрації Мелітопольський міський голова Іван Федоров перебуватиме у відпустці без збереження заробітної плати.

«Обов'язки Мелітопольського міського голови виконує заступник міського голови Ірина Рудакова, згідно із установленим розподілом обовʼязків», - повідомляється 6 лютого на сайті Мелітопольської міської ради.

Щоправда, на сайті у розділі «Заступники міського голови» вказано, що Ірина Володимирівна - перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, але така деталь, певно, не суттєва.

Ірина Рудакова народилася в Мелітополі. Має вищу освіту за спеціальністю "бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності", кваліфікація – економіст (Одеський інститут народного господарства).

Заміжня, має чоловіка та сина.

Двічі обиралась депутатом Мелітопольської міської ради.

У виконавчих органах місцевого самоврядування працює з червня 2013 року, з травня 2014 року по теперішній час обіймає посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області.

Нагадаємо, 2 лютого 2024 року Президент призначив Мелітопольського міського голову Івана Федорова головою Запорізької обласної державної адміністрації. Попереднім указом Володимир Зеленський звільнив з цієї посади Юрія Малашка, якого призначив очільником ЗОДА 7 лютого минулого року.

4 лютого, під час своєї робочої поїздки до Запорізької області Президент вручив Івану Федорову посвідчення і  представив його на нараді за участю військових і правоохоронців.

До речі, ситуація з Іваном Федоровим - не унікальна. Заяву на відпустку на час воєнного стану написав Кропивницький міський голова Андрій Райкович, який у жовтні 2020 року був переобраний на цю посаду. 7 березня 2022 року Володимир Зеленський призначив його головою Кіровоградської ОДА.

Повноваження Кропивницького міського голови розподілили між заступником міського голови Олександром Мосіним та секретарем міської ради Олегом Колюкою.

З 8 березня 2022 повноваження очільника міста тимчасово виконує Олександр Мосін, а засідання міськради та її виконавчого комітету організовує Олег Колюка.




Схожі новини: