Пенсії виросли: у Запорізькій області протягом минулого року проводили масові перерахунки виплат та індивідуальні

Переглядів: 287

14 лютого 2024 15:00

Пенсії виросли: у Запорізькій області протягом минулого року проводили масові перерахунки виплат та індивідуальні фото

На розширеній колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області підбили підсумки роботи за 2023 рік

Упродовж 2023 року призначено 16,0 тис. нових пенсій, встановлено 309 пенсій за особливі заслуги перед Україною. Проведено 25,0 тис. індивідуальних та 11 масових автоматичних перерахунків пенсій відповідно до прийнятих нормативно-правових актів.

В результаті проведених перерахунків середній розмір пенсійної виплати зріс у порівнянні з 2022 роком на 804,03 грн та станом на 1 січня 2024 року склав 5578,83 грн. Такі цифри на засіданні колегії навела у своєму виступі начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Світлана Жмурко.

  • Станом на 1 січня 2024 на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області перебувало 460,9 тис. пенсіонерів, 114,5 тис. отримувачів житлових субсидій та пільг, 7,3 тис. отримувачів страхових виплат.
  • На виплату пенсій в області у 2023 році спрямовано 30,9 млрд грн, субсидій і пільг — 1,3 млрд грн, страхових коштів - 0,9 млрд грн.

«Протягом 2023 року забезпечено своєчасне фінансування пенсійних виплат, соціальних та страхових коштів», - підкреслила Світлана Олексіївна.

Світлана Жмурко розповіла присутнім, що фахівці Головного управління протягом року надавали послуги, як у сервісних центрах, так і на віддалених робочих місцях в територіальних громадах та в центрах надання допомоги.

Значна увага приділялась оперативності в отриманні послуг громадянами, зменшенню паперового документообігу, надання консультацій та порад щодо визначення пенсіонерами, субсидіантами, пільговиками в прийнятті індивідуальних рішень, організації належного інформаційного забезпечення діяльності Головного управління.

  • Протягом 2023 року надано послуг у відділах обслуговування - 353,3 тис., на «гарячій» телефонній лінії – 90,2 тис., на віддалених робочих місцях – 3,5 тис. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року кількість послуг зросла на 49,6%.

Актуальним залишалось і питання дистанційного обслуговування громадян області, в т.ч. внутрішньо переміщених осіб. Електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду України дозволили безпечно, оперативно та у зручний спосіб отримати повний спектр послуг. Загалом за минулий рік на вебпортал Фонду, портал «Дія» та інформаційну систему «Соціальна громада» звернулося 20 тис. громадян.

У минулому році працівники Головного управління виступали і як організатори і як учасники понад 2 тисяч інформаційних заходів. Проводили засідання «круглого столу» з різними категоріями пенсіонерів: ветеранськими організаціями, спілками інвалідів, учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, профспілками тощо. Разом з тим, фахівці Фонду в області проводили заняття в «Школах майбутнього пенсіонера», лекції для безробітних, зустрічі в трудових колективах та за місцем проживання громадян, інформаційні рейди з питань легалізації зайнятості.

Також, корисну інформацію щодо новацій у законодавстві та діяльності Головного управління можна було отримати на інформаційних сторінках Головного управління на вебпорталі Пенсійного фонду України та у мережі Facebook.

На завершення свого виступу керівник Фонду в області подякувала колективу Головного управління за злагоджену, командну роботу та активну громадянську позицію.

«Ми йдемо в ногу із часом, готові і надалі розвиватися і виконувати важливі завдання, націлені на соціальний захист громадян, зміцнення та вдосконалення пенсійної системи в Україні і допомогу співвітчизникам», - зазначила Світлана Жмурко.

 Субсидії та пільги в цифрах

  • Забезпечено призначення 13,3 тис. житлових субсидій та 8,4 тис. пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.
  • Проведено перерахунки 12,7 тис. житлових субсидій та 7,3 тис. пільг.
  • Станом на 01.01.2024 середній розмір житлової субсидії становить 1438,08 грн, пільги - 1092,46 грн.

Джерело: Головне управління ПФУ в Запорізькій області




Схожі новини: