Стіни підготовлені до поклейки шпалер: у квартирах зруйнованого ракетою запорізького будинку проводяться оздоблювальні роботи

Переглядів: 301

22 лютого 2024 18:30

Стіни підготовлені до поклейки шпалер: у квартирах зруйнованого ракетою запорізького будинку проводяться оздоблювальні роботи фото

У Запоріжжі продовжують відновлення частково зруйнованих російськими ракетами багатоповерхових житлових будинків.

У триповерховий будинок на вулиці Кияшка, 22 ворожа ракета влучила у ніч на 24 вересня 2022 року. Внаслідок влучання одна мешканка загинула, ще 8 людей дістали поранень. Будинок зазнав значних руйнувань.

Відновлювальні роботи на цьому об“єкті стартували на початку червня минулого року. Їх виконує ТОВ "Статусбудінжиніринг", яке виграло тендер на капітальний ремонт з відновленням несучих конструкцій житлового будинку № 22 по вул. Кияшка на суму 50 488 018 грн.

По завершенню робіт мешканці отримають термомодернізований будинок (утеплений мінеральною ватою товщиною 150 мм) з сучасною системою опалення (індивідуальним тепловим пунктом), заміненим дахом, новими енергоефективними вікнами (з фасадної сторони – з подвійним склопакетом для кращої шумоізоляції), а також ремонтом квартир та підземного укриття.

Крім того, на прохання мешканців центр надання адміністративних послуг, який розміщений за цією адресою, та житлова частина будинку отримають окремі лічильники тепла.

До речі, як розповів під час однієї з виїзних нарад на будівельному майданчику секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, під час демонтажу був виявлений факт втручання мешканців у систему опалення: вони зробили теплу підлогу за рахунок централізованого опалення. Через це у інших жителів будинку були проблеми з опаленням через розбалансування системи. «Винахід”, звичайно, прибрали під час капремонту.

Сьогодні Анатолій Куртєв знову побував на об’єкті, де ознайомився з ходом робіт по відновленню будинка.

- У квартирах активно виконуються оздоблювальні роботи. У двох під’їздах завершують укладку кахеля в санвузлах. Стіни усіх квартир підготовлені до поклейки шпалер. Внутрішні роботи тривають і у приміщенні ЦНАПу та в укритті. На наступний тиждень заплановано утеплення цоколя, - розповів очільник Запоріжжя.

За словами керівника підрядної організації Сергія Дідуха, електрика вже розведена у будинку повністю - розподільні щитки встановлено в квартирах, під'їздах та ЦНАПі, що дозволяє далі проводиити оздоблювальні роботи.

Роботи по відновленню зруйнованого рашистською ракетою  будинку - на завершальній стадії: внутрішні  виконані відсотків на 80.  Зараз на об'єкті працюють 32 будівельника, в подальшому їх кількість збільшать.

На наступний тиждень заплановано проведення  газових робіт. А  як потеплішає почнуться фасадні роботи.

Орієнтовно,  у червні-липні будинок на Кияшка, 22 має бути зданий в експлуатацію.

Щодо ситуації на  інших будинках:

Соборний, 151. У відновленій частині закінчено ремонти квартир і завершуються роботи у під’їздах. Також виконано ремонти у 1-4-му під’їздах, фіналізують ремонти у 7-13-му під’їздах. В укритті встановлено вентиляційну систему і сантехніку.

Зестафонська, 10. У квартирах відбудованого підʼїзду працюють над підключенням плит. Тривають штукатурні роботи у 2, 3 і 4-му під’їздах. Підрядник готується до утеплення цоколя і благоустрою прибудинкової території.

Сталеварів, 16. У квартирах відновленого під’їзду виконуються штукатурні роботи, прокладено мережі електро-, водопостачання і каналізації. На відновленій покрівлі монтують примикання. За сприятливої погоди почнуть утеплення будинку.

Фото В'ячеслава Твердохліба




Схожі новини: