Підготовка наступу на Запоріжжі чи терор?

Переглядів: 141

29 вересня 2024 15:59

Підготовка наступу на Запоріжжі чи терор? фото
Пожежа після обстрілу Запоріжжя

  Минулого тижня росіяни на Запоріжжі використали десятки керованих авіабомб (КАБ), що є найвищою інтенсивністю їх застосування з початку повномасштабної війни.

  У зв'язку з цим з'явилися припущення, що ці удари є частиною підготовки до наступу на Запоріжжя.

  Але це не так.

  Якщо б росіяни дійсно готувалися до наступу, вони б били не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, оборонних лініях та інфраструктурі.

  Натомість ми бачимо черговий випадок військових злочинів проти мирного населення. Це не що інше, як жорстокий терор.

   Не можна виключати, що угруповання «Дніпро», яке є одним із найбільших, могло б здійснити операцію на рівні прориву Роботинського виступу.

  Однак варто звернути увагу, що за останній місяць кілька підрозділів зі складу угруповання було передислоковано до курського напрямку, зокрема 38-му та 64-му мотострілецькі бригади.

   Якщо б росіяни планували масштабний наступ на Запоріжжя — складне місто з великими промисловими зонами, вони б не починали з терору цивільного населення, а зосередилися б на ударах по оборонних рубежах. Крім того, логічно було б нарощувати, а не зменшувати сили.

  Отже, не варто поширювати панічні чутки про підготовку наступу на Запоріжжя. Вони можуть атакувати на напрямках Роботинського виступу, Оріхова, Гуляйполя та Времівки, але все це більше схоже на локальні операції.

  А решта — це терор та вбивства українців, що тривають вже третій рік з початку повномасштабної війни, — вважає військовий експерт Олександр Коваленко.




Схожі новини: