Давно чекали на свого шерифа: у громаді на Запоріжжі запрацювала нова поліцейська станція

Переглядів: 526

29 вересня 2023 12:00

Давно чекали на свого шерифа: у громаді на Запоріжжі запрацювала нова поліцейська станція фото

У Павлівській сільській об’єднаній територіальній громаді Запорізького району відкрито поліцейську станцію. Вона стане осередком безпеки для п’яти тисяч жителів прилеглих сіл.

Це - перша поліцейська станція, яку відкрили на підконтрольній Україні території Запорізької області під час повномасштабного російського вторгнення. Про подію повідомляє відділ комунікацій поліції Запорізької області.

На урочистий захід відкриття до Павлівської ОТГ завітали керівник превентивної діяльності підрозділів ГУНП в Запорізькій області та голова Павлівської сільської громади Анатолій Клименко.

Територію Павлівської ОТГ обслуговуватиме поліцейський офіцер громади капітан поліції Денис Розсоха. У працівника поліції понад 16 років служби в лавах Національної поліції України, тож він готовий і надалі сумлінно виконувати свої службові обов’язки на новому місці роботи.

За словами сільського голови Анатолія Клименка їхня громада давно чекала на свого шерифа, адже йдеться не лише про спокій місцевих жителів, а й про надання їм якісних поліцейських послуг. «Ми зацікавлені в реалізації безпекового проєкту, тому для свого ПОГівця намагалися створити комфортні умови для несення служби – зробили у робочому кабінеті капітальний ремонт, встановили необхідну техніку. Для мобільності та швидкого реагування на звернення й повідомлення від громадян про злочини придбали службове авто», - додав Анатолій Васильович.

Також до привітань долучилися діти, небайдужі місцеві жителі та гості заходу. Наприкінці заходу начальник сектора взаємодії з громадами управління превентивної діяльності ГУНП в області Олександр Чудновський вручив ПОГівцю ключі від нового службового автомобіля та побажав успіхів із забезпечення правопорядку на території обслуговування.

Як розповідав журналістам на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА начальник сектора взаємодії з громадами УПД ГУНП в Запорізькій області Олександр Чудновський, наразі є потреба у створенні 9 поліцейських станцій в 6 громадах області. Ініціаторами мають виступати органи місцевого самоврядування.

А заступник голови ОДА Євген Мироненко повідомив, що спільно з ДСНС та ГУ НП в Запорізькому регіоні обласною військовою адміністрацією підготовлено план реалізації низки заходів в громадах щодо убезпечення життєдіяльності. З огляду на ситуацію, наразі робота, за його словами, проводиться лише в Запорізькому районі.

Так, ОДА розроблено чек-лист з переліком 29 компонентів, які визначають ступінь безпечного середовища. Євген Мироненко зазначив, що органи державної влади працюють за п'ятьма основними напрямками, які стануть фундаментом безпечного середовища:

  • присутність поліцейського в громаді/наявність поліцейської станції;
  • пожежно-рятувальні загони на території;
  • сучасна система оповіщення;
  • наявність всього спектру безпекових заходів в приміщеннях, де надаються публічні послуги (заклади освіти, культура, медицини, соціальні та адміністративні центри);
  • впровадження “Менеджера безпеки” - відокремленого структурного підрозділу в системі управління громад, який би відповідав за напрямки пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, а також публічного порядку.

Заступник очільника ОДА зазначив, що також планується побудувати Центри безпеки, в яких можуть розміщуватися одразу декілька екстрених служб, зокрема у Широківській, Матвіївській, Михайло-Лукашівській громадах.




Схожі новини: