Хапали людей і виводили у кайданках з дому: російські пропагандисти оприлюднили сюжет про затримання мелітопольців

Переглядів: 459

31 жовтня 2023 15:00

Хапали людей і виводили  у кайданках з дому: російські пропагандисти оприлюднили сюжет про затримання мелітопольців фото

Російські пропагандисти видали в ефір нову порцію агітаційних матеріалів, у яких повідомляють про затримання окупаційними спецслужбами «українських терористів» та представників ворожих для загарбників медіа, зокрема, адміністраторів телеграм-каналів «РІА-Мелітополь» і «Мелітополь – це Україна».

Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

"Несподівано з’явилася інформація про захоплення адміністратора Георгія Левченка, яке відбулося ще 20 серпня. Впродовж більше ніж двох місяців про його долю, як і долі інших затриманих мелітопольців, нічого відомо не було. І от російські пропагандисти оприлюднили цілий пригодницький сюжет про те, як ефесбешники в балаклавах з автоматами долали паркани, вибивали двері, хапали людей і виводили їх у кайданках з дому.

Щодо незаконно захоплених мелітопольців порушено кримінальну справу за статтею про публічні заклики до терактів. Також силовики планують притягнути затриманих до «відповідальності» за статтями про держзраду і шпигунство. Їм загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

«Мета цих телесюжетів – залякати мирне населення, – заявляє український інтернет-ресурс РІА-Мелітополь/РІА-Південь. – Показати, мовляв, ось, що буває з тими, хто не любить росію. Зазвичай такі пропагандистські трюки російські загарбники дістають із комори, коли на фронті успіхів немає. Тоді в хід запускається головний коник – терор місцевого населення».

Національна спілка журналістів України повністю солідарна із українськими мелітопольськими журналістами. Вона вимагає негайного звільнення з-під варти незаконно захоплених колег і припинення переслідування журналістів та інших українських громадян, яких за надуманими приводами обвинувачують у «тероризмі» та інших абсурдних «злочинах», - говориться у повідомленні.

За  офіційною інформацією, у Мелітополі з 24 лютого 2022 року було незаконно захоплено 1000 осіб. Близько 500 мелітопольців перебувають у полоні сьогодні.

Унаслідок затримання адміністраторів телеграм-каналів «РІА-Мелітополь» і «Мелітополь – це Україна» окупантам удалося встановити контроль над цими каналами. Але редакція створила новий канал і продовжує працювати.

Нагадаємо, 6 травня в Мелітополі окупанти захопили однофамілицю Георгія Левченка – Ірину Левченко та її чоловіка Олександра.

Варто додати, що мелітопольські журналісти не озвучували інформацію про затримання колег, сподівааючись на те, що окупанти їх відпустять.  Судячи з телесюжету, шанси на визволення мелітопольців невисоку.

До речі, про долю затриманої  відомої журналістки  Ірини Левченко взагалі нічого не відомо. Як розповідала під час свого приїзду до Запоріжжя перший секретар НСЖУ Ліна Кущ, росіяни не підтверджували факт її знаходження у полоні. ВІдповідно, Ірина має статус зниклої безвісти, що не дає можливості подавати її в списки на обмін.  Місце її тримання невідоме. Про  чоловіка Олександра кілька місяців тому була інформація, що його тримають у Мелітополі.

 

 




Схожі новини: