Для рф теракт на ЗАЕС стане катастрофою – Данілов. А Арестович заспокоює, - ВІДЕО

Переглядів: 829

2 липня 2023 17:58

Для рф теракт на ЗАЕС стане катастрофою – Данілов. А Арестович заспокоює, - ВІДЕО фото

Провокація рф на ЗАЕС буде розцінена усім цивілізованим світом як застосування ядерної зброї проти цивільного населення.

Про це каже секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Він зауважив, що деякі західні партнери України намагаються довести москві, що наслідки катастрофи на Запорізькій АЕС стануть фатальними для самої росії.

“Сам факт, якщо ці терористи здійснять такий теракт на ядерному об’єкті, буде вважатися всіма цивілізованими країнами застосуванням ядерної зброї проти цивільного населення”, - наголосив Данілов, додавши, що ймовірність теракту на ЗАЕС важко спрогнозувати, оскільки “ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти”.

“Ми зараз робимо все можливе і неможливе, щоб цього не сталося, але станція зараз в руках терористів”, - каж секретар РНБО.

Данілов додав, що Захід пояснює кремлю, що катастрофу не варто робити, тому що наслідки будуть “абсолютно катастрофічними для РФ”. Також він нагадав, що після підриву дамби Каховської ГЕС “реакція світу не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна”.

Тим часом Олексій Арестович висловив свою думку щодо можливого теракту та наслідків, він намагається заспокоїти людей. На думку Арестовича, постраждає лише економіка України, ми втратимо видобуток дешевої електроенергії.

 




Схожі новини: