Бої на території Курської області можуть наблизити завершення війни, але без участі США це малоймовірно

Переглядів: 352

16 серпня 2024 16:24

Бої на території Курської області можуть наблизити завершення війни, але без участі США це малоймовірно фото
фото 24 ОМБр ім. короля Данила

 Наступ України в Курській області може стати важливим кроком до скорішого закінчення війни. Проте, як зазначає колишній помічник держсекретаря США А. Весс Мітчелл, цей процес не обійдеться без активної ролі Сполучених Штатів. Він вказує, що Вашингтону варто надати Україні необхідні засоби для консолідації досягнень та, можливо, розвитку подальших успіхів, що змусить Москву сісти за стіл переговорів.

  Операція в Курській області суттєво відрізняється від попередніх рейдів на територію Росії. Вона є масштабнішою, з участю підрозділів щонайменше п'яти бригад, включно з танками, артилерією, безпілотниками та винищувальною авіацією. Українці змогли проникнути глибше в російську територію, взявши під контроль понад 70 сіл, залізничні колії та ключовий газотранспортний вузол.

  За словами Мітчелла, українська стратегія підриває основну теорію перемоги Росії, яка базується на затягуванні конфлікту. Навіть якщо операція зрештою не увінчається успіхом, вона вже ставить під сумнів впевненість Москви у своїй стратегії та відкриває нові можливості для України.

  Для США цей конфлікт має ширше значення. Використання війни в Україні як можливості для ослаблення Росії може дозволити Штатам зосередити увагу на Індо-Тихоокеанському регіоні, де зростає загроза з боку Китаю. Однак проблема полягає в тому, що США не використали цей час так ефективно, як їхні противники.

   Попри збільшення оборонного бюджету Росії та військове посилення Китаю та Ірану, Сполучені Штати стикаються з труднощами в підтримці власної оборонно-промислової бази. Пентагон оцінює, що нинішні можливості виробництва боєприпасів США ледь можуть задовольнити потреби України, що підкреслює необхідність перегляду стратегії і посилення підтримки.




Схожі новини: